Keukenmessen

Keukenmessen GoldGlocke, historie

185 jaar geleden, om exact te zijn in het jaar 1836, vestigde de oprichter van de eerste entiteit van Jos ten Berg zich als messenmaker te Utrecht. Deze Johannes Hendrikus (1761-1835) startte in dat jaar met de ambachtelijke productie van professionele keuken- en koksmessen, voorzien van het merk De Klok. In de tussentijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een all-in Non-Foodleverancier in de Horeca, Catering, zorg- en overheidsinstellingen, thans onder de leiding van de 7e generatie.

Jos ten Berg is in haar 185-jarig bestaan uitgegroeid tot een specialist in professionele tafel- en keukenartikelen en grootkeuken-projecten met verkoopactiviteiten in Nederland, Duitsland, Belgi├ź, Zweden en Frankrijk.

Keukenmessen en koksmessen Jos ten Berg

Het huidige programma keukenmessen of koksmessen omvat de series GoldGlocke, Techniek en Absolute Steel.

De Goldglocke messen zijn van een sublieme kwaliteit en geïnspireerd op de kwaliteit die Johannes Hendrikus 185 jaar geleden op een ambachtelijke wijze produceerde. In de tussenliggende anderhalve eeuw zijn er veel ontwikkelingen geweest die de kwaliteit van deze top messen op het huidige hoge niveau hebben gebracht. Wat Johannes Hendrikus in zijn tijd moest missen, zijn de sterk verbeterde eigenschappen van het messenstaal. Niet alleen de Serie GoldGlocke, maar ook de Serie Techniek en Absolute Steel zijn gesmeed uit een perfecte legering messenstaal die technisch wordt aangeduid als X50CrMoV15. X staat voor roestvrij, 50 voor 0,50% carbon en 15 voor 15% Chroom, Vanadium en Molybdeen.

Deze legering wordt ook wel German Steel genoemd. Ook de andere Duitse top-fabrikanten verwerken dezefde legering.

Onderhoud keukenmessen

De keukenmessen GoldGlocke, Techniek en Absotlute steel hebben geen speciaal onderhoud nodig. Het uitmuntende messenstaal is geheel vlekvrij en dient goed gereinigd te worden.

Het staal is zeer taai en heeft een lange scherpteretentie. Dat wil zeggen dat de messen lang scherp blijven. Na langdurig gebruik zullen de messen geslepen dienen te worden.

Hiervoor kunt u een aanzetstaal of messenslijpmachine gebruiken. Aanzetstaal-rond-goldglocke , Messenslijper-voor-koksmessen-chefs-choice, Messenslijper-chefs-choice-handmodel
Melding

Om uw prijzen te zien en te bestellen dient u in te loggen.