Systeemservies ontkoppeld koken

Systeemservies - serviesonderdelen voor ontkoppeld koken

Jos ten Berg B.V. levert een compleet programma servies onderdelen voor ontkoppeld koken. Het programma ontkoppeld koken bestaat o.a. uit borden, 1-, 2- of 3 vaks, sauskommen, meerpersoonsschalen, nagerechtschaaltjes, cloches/deksels en soepkoppen met of zonder oren of lipgrepen.  

Serie Hotplast

De serie Hotplast is tot op heden de enige voor regeneratie ontwikkelde kunststof die aan de onderstaande eisen voldoet:

 • een zeer ruime temperatuur bestendigheid t.w. 190º C. Hoe meer temperatuurreserve boven de 140º C. des te langer de levensduur.
 • vaatwasmachinebestendig
 • magnetronovenbestendig
 • food approved


Wat zijn de voordelen van snelkoelen en ontkoppeld koken?

Het doorslaggevende voordeel van ontkoppeld koken ligt in het feit dat het productietijdstip en de serveertijd verschillend kunnen zijn.Dit geeft de mogelijkheid om een flexibeler en rationeler productieschema op te zetten hetgeen dan ook binnen de normale werktijden van het keukenpersoneel valt.In de central keukens waarbij distributie naar maaltijd uitgiftepunten plaats vindt speekt ook nog mee dat gekoeld transport eenvoudiger is dan verwarmd transport daar goed gekoeld product enige dagen houdbaar is terwijl warm produkt niet meer dan bijv. een uur warm mag worden gehouden. Dientengevolge kunnen gekoeld bezorgde maaltijden op elk moment van de dag worden geserveerd. Wat zijn de voordelen voor de eindgebruiker?- Grotere maaltijdkeuze mogelijk- Individuele eettijdstippen mogelijk- Goedkopere maaltijden- Portiegrootte kan individueel worden aangepast- Geringere kans op bederf Wat zijn de voordelen voor het keukenpersoneel?- 5-daagse werkweek mogelijk voor de productiekeuken, ook bij 7 daags serveren.- Optimaal gebruik van beschikbare keuken apparatuur- Meer tijd beschikbaar voor voorbereiding en afwerking.- Minder stress, rustiger planmatig werken.Jos ten Berg B.V. levert een compleet programma servies onderdelen voor gekoppeld koken. Het programma gekoppeld koken bestaat o.a. uit borden, drievaksborden, cloches/deksel en onderborden uit roestvrijstaal en soepkoppen met deksel uit roestvrijstaal.

De voordelen van ontkoppeld koken

Wanneer u kiest voor van ontkoppeld koken, bent u meer flexibel omdat u zelf het productietijdstip en de serveertijd kunt inplannen. Voor centrale keukens waar voedseldistributie naar maaltijd uitgiftepunten plaatsvindt biedt ontkoppeld koken ook als voordeel dat het transporteren van gekoeld voedsel eenvoudiger is dan transport van verwarmd voedsel. Daarnaast bevorderd gekoeld transport de houdbaarheid.  Door deze voordelen is het mogelijk ontkoppelde (gekoelde) maaltijden op elk moment van de dag te transporteren, op te warmen en te serveren.

Voordelen voor de eindgebruiker?

 • Meer keuze in maaltijden
 • Eettijdstip kan individivueel afgestemd worden.
 • De grootte van porties kan per individu verschillen
 • Langere houdbaarheid, dus kleinere kans op bederf
 • Goedkopere maaltijden zonder kwaliteitsverlies
Voordelen voor het keukenpersoneel?
 • Geen (of minder) piekmomenten voor de productiekeuken
 • Vergroot de efficientie in het gebruik van keukenmateriaal
 • Meer tijd voor voorbereiding en afwerking van de gerechten
 • Beheersbare kosten
 • Minder stress
Indien u meer informatie wenst over ontkoppeld koken, neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Of kom langs in onze showroom in het midden van het land en laat u voorlichten door onze verkoopadviseurs.
Melding

Om uw prijzen te zien en te bestellen dient u in te loggen.