Familiebedrijf - Sinds 1836

 

     

De historie van familiebedrijf Jos ten Berg B.V. begint in 1836. In 1836 vestigde de heer Huinck zich als messenmaker in Utrecht en werd hiermede de stichter van de onderneming welke later bekend werd onder de naam 'Jos ten Berg'.  In de begin jaren bestond het bedrijf uit de handel in messen, galanterieën, kramerijen en speelgoed. Het was in het begin van de 20ste eeuw, onder leiding van Jos ten Berg, dat de onderneming een grote vlucht nam. Jos ten Berg vulde de collectie aan met hotelporselein, aardewerk en glas. Er werd gestreefd naar een keuze van goederen die door uitmuntende kwaliteit uitblonken. Hij legde daarmee de basis voor de verdere groei en bloei van de onderneming.

Jos ten Berg was de visionair met ideeën. Het winkelbedrijf werd al snel te klein voor de ondernemende heer Ten Berg. Hij legde zich toe op leveringen aan grootgebruikers zoals ziekenhuizen, sanatoria en pensionaten. De producten voor deze (zorg)instellingen hadden een geheel ander karakter waardoor er een omschakeling nodig was voor het bedienen van deze markt.

 

Historisch pand, Bakkerstraat 2 in het centrum van Utrecht.

     

Historisch pand te Utrecht.

 

Begin jaren ’80 werd door de invoering van eigen artikelen de weg tussen fabrikant en afnemers aanzienlijk verkort wat resulteerde in zeer concurrerende artikelen, op prijs- en kwaliteitsniveau, die zelfs beter aansloten op de marktvraag. Ook levertijden werden aanzienlijk korter omdat de voorraadpositie sterk toenam. Door goed te luisteren naar de klant waren Mathieu ten Berg en Paul Beek in staat om nieuwe producten te ontwikkelen die goed aansloten bij de vraag van klanten. 

     


Tegenwoordig is Jos ten Berg B.V., behalve leverancier van maatwerk projecten en bedrijfsrestaurants, de non-food leverancier met het meest complete pakket aan professionele tafel- en keukenartikelen. De dagelijkse leiding is in handen van Mark ten Berg. Anno nu is Jos ten Berg B.V. door een innovatieve en ondernemende drive uitgegroeid tot een betrouwbaar, klantgericht en succesvol familiebedrijf. Kortom,