Nobel Fine Bone China

Nobel Fine Bone China - Cocoon
Nobel Fine Bone China - Cocoon
Nobel Fine Bone China - Diva
Nobel Fine Bone China - Diva

Porselein Nobel Fine Bone China

Flinterdun, ultra licht en toch op zoek naar een hoogwaardig product, in een warme uitstraling? Dan bent u op zoek naar het servies Nobel Fine Bone China in een luxueuze Off White kleur. En dit tegen een zeer aantrekkelijke prijsstelling. Betaalbaar porselein, in een zeer fraaie look & feel.

Cocoon & Diva

De serie Nobel Fine Bone China kenmerkt zich, door 2 geheel in eigen stijl geproduceerde modellen (Cocoon en Diva), waarbij diverse items voor beide modellen geschikt en zelfs onderling uitwisselbaar zijn. Het model Cocoon is geproduceerd in een tulp-vormige uitstraling en heeft hierdoor een geheel eigen karakter binnen het aanbod van porselein. Model Diva kenmerkt zich door het strakke en klassieke design. Het model Diva is hierdoor een meer tijdloos model.

Bone China

Het Nobel Fine Bone China porselein heeft een lichte 'off white' tint, is flinterdun en het materiaal is zeer transparant. Bone China porselein onderscheidt zich van hard- en vitreous porselein door 45% toevoeging van gemalen beenderas (Calciumfosfaat) in de grondstof. Hierdoor is Bone China sterker dan hard- en vitreous porselein, waardoor het ook in dunnere uitvoering uitstekend toepasbaar is bij professioneel gebruik.

Bone China is de Engelse benaming (in het Nederlands wordt soms het woord ivoorporselein gebruikt) voor een extra kwaliteit porselein. Het procedé is uitgevonden door Thomas Frye in 1749. De voor porseleinaarde (de klei) gebruikelijke grondstoffen, kaolien veldspaat en kwarts worden vermengd met 40% tot 50% gemalen beenderas (calciumfosfaat). Hierdoor ontstaat het sterkste porselein dat er is en krijgt het een specifieke ivoorkleurig (geelachtig wit) uiterlijk. Bone China wordt gebakken bij een temperatuur van ongeveer 1250°C.

Alle serviesonderdelen van het porselein Nobel Fine Bone China, zijn magnetronoven en vaatwasmachinebestendig.

U bent van harte welkom in ons Experience Center te Nieuwegein om deze serie te komen bekijken en u te laten adviseren.
Melding

Om uw prijzen te zien en te bestellen dient u in te loggen.