Reusables

HuskeeCup duurzaam
HuskeeCup duurzaam
Circular & Co duurzaam
Circular & Co duurzaam
CirculWare duurzaam
CirculWare duurzaam
Lucky Cup duurzaam
Lucky Cup duurzaam

SUP wetgeving

De Single-Use Plastics (SUP) wetgeving is een belangrijke stap in de strijd tegen plasticvervuiling en het bevorderen van duurzaamheid. Deze wetgeving richt zich op het verminderen van het gebruik van wegwerpartikelen en het beperken van de impact van plastic op het milieu.

De gevolgen zijn veelomvattend. Wegwerpartikelen zoals plastic rietjes, roerstaafjes, plastic bestek, en plastic borden en bekers worden verboden. De Single-Use Plastics (SUP) wetgeving is een belangrijke stap in de richting van het verminderen van onze afhankelijkheid van wegwerpplastic. Maar wat is het alternatief? Dat zijn Reusables.

Alternatieven wegwerpbekers bekers

Wij bieden diverse oplossingen voor het verbod op wegwerpbekers. Zo kunt u kiezen voor de HuskeeCup, deze is voornamelijk gemaakt van gerecyclede koffiebonen schillen. Deze koffiebonen schillen zouden anders door de telers worden weggegooid, maar worden nu omgezet naar een duurzame reusable beker.

Polypropyleen reusable bekers

Een andere alternatief dat gebruik kan worden als Reusables zijn de polypropyleen bekers. Deze bekers kunnen gemakkelijk worden meegenomen op to go locaties.

Doordat dunne/zachte polypropyleen bekers minder warmte vasthouden zullen deze in een vaatwasmachine niet goed drogen. Pas op voor bacteriën en schimmelvorming bij het stappelen van natte bekers. Een oplossing hiervoor zijn nieuwe ontwikkelde droogcabines die naast de vaatwasmachine geplaatst worden. Daarnaast zijn er aangepaste korven tegen het “wegvliegen” van bekers en zo min mogelijk contactpunten van toegevoegde waarde.

Polypropyleen wordt via een chemisch proces gemaakt, maar Polypropyleen kan wel gerecycled worden tot een nieuw product.

Porseleinen reusable bekers

Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor porseleinen bekers en mokken, bekijk ons geselecteerde assortiment hier. Uit een onafhankelijk onderzoek van de UN blijkt dat servies van porselein de beste oplossing is voor het milieu. Porselein gaat erg lang mee en dat maakt porselein een erg duurzame keuze. Ons NovaECO porselein wordt ook op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, met grondstoffen uit de buurt en de ovens worden voorzien van energie van eigen zonnepanelen.

Reusables kopen

Bent u op zoek naar andere reusable bekers, boxen of bowls? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs, dat kan via het nummer +31 (0)30 288 84 24 of via het emailadres info@jostenberg.nl. Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing!