Snijplanken

{256711}

Snijplanken Pro-cooking van Jos ten Berg

De Pro-cooking snijplanken van Jos ten Berg zijn vervaardigd van de originele professionele kwaliteit HMHDPE en zijn een must-have voor de professionele Horeca keuken.

Topkwaliteit is bij Jos ten Berg de standaard en dat tegen zeer concurrerende prijzen en uiteraard uit voorraad.

Pro-Cooking snijplanken worden hoofdzakelijk gebruikt als snijplank en vleesplank in de Horeca, bedrijfsrestaurants en de instellingskeukens.

Snijplanken Pro-Cooking duurzaam en van Topkwaliteit

De letters HMHDPE staan voor High Monoculair High Density Polythyleen
Kies dus nooit voor kunststof snijplanken waarop LDPE (Low Density Polyethyleen) of geen aanduiding staat.
High Density HM - HDPE snijplanken zijn belastbaar tot een temperatuur van 90 graden Celsius en dat is een voorwaarde om ze probleemloos in een professionele keuken te kunnen gebruiken.

Wilt u meer weten over Polyetheen of polyethyleen dan treft u de informatie aan in het volgende artikel op Wikipedia.

Snijplanken Pro-Cooking en milieu

Bovendien zijn HM - HDPE snijplanken goed recyclebaar en LDPE niet. De recyclebare HMHPHD zijn daarom voorzien van de materiaalcode:


Snijplanken Pro-cooking en hygiëne

De professionele snijplanken van Jos ten Berg bieden u als kwaliteitsproduct een perfect snijmedium om uw producten hygiënisch te bewerken. Dit is met name het gevolg van de hoge dichtheid van het materiaal. Na gebruik direct afspoelen en reinigen met heet water is voldoende.

Snijplanken Pro-cooking in HACCP kleuren

Horecabedrijven, instellingen en de bedrijfsrestaurants, die met voedsel werken, moeten voldoen aan de wetten voor voedselveiligheid. In de laatste Hygiëne Code staat vermeld hoe je de hygiëne moet bewaken. Kleurcodering volgens het HACCP-protocol. Bron WIKIPEDIA. In professionele keukens, zoals die in Horecarestaurants, Bedrijfsrestaurants en de instellingenkeukens worden gekleurde snijplanken van polyethyleen of HMHDPE gebruikt. De kleur geeft dan aan waar de plank voor mag worden gebruikt. Die kleuren staan vast in de HACCP-normen: 
Rood voor rauw vlees
Blauw voor vis, schaal- en schelpdieren
Groen voor groenten en fruit
Geel voor gevogelte
Bruin voor gebraden vlees en worst
Wit voor kaas en brood

De bedoeling van dit systeem is om kruisbesmetting en -verontreiniging te voorkomen.

Snijplanken Pro-Cooking zijn er voor het behoud van uw professionele keukenmessen

Een polyethyleen snijplank in de kwaliteit HDPE is de ultieme ondergrond voor de professionele koksmessen van Jos ten Berg. Een juiste snijplank is 'zachter' dan het lemmet van het keukenmes, waardoor het lemmet langdurig scherp blijft.
In het Jos ten Berg programma treft u keukenmessen aan van TOPKWALITEIT, zoals Laguiole, Goldglocke, Techniek en Absolute Steel.

Heeft u nog vragen, laat ze ons gerust weten. Onze verkoopmedewerkers informeren u graag over de grootste sortering op het gebied van Polyethyleen snijplanken.