IJsmachines

IJsblokjesmachines

Een lekker koud drankje wie houdt er niet van. Bij de aanschaf van een ijsblokjesmachine is het belangrijk om aan een aantal factoren te denken zodat u precies de ijsblokjesmachine koopt die bij u past.

Verschillende soorten ijs

Iedere ijsblokjesmachine produceert zijn eigen soort ijsblokjes hieronder vind u een handig overzicht met alle soorten verschillende ijs.

IJsblokjes / Ice cubes

Vierkante ijsblokjes (ice cubes) ook wel ijsklontjes genoemd, ogen fraai in een lekkere cocktail of glas frisdrank. Doe 5 a 6 ijsblokjes in een glas, schenk daarover een drankje en je hebt het bekende 'On-the-rocks' effect. Kleine ijsblokjes zijn minder geschikt om mee te shaken of te stirren. Kleine ijsblokjes laten ook sneller smeltwater los.

Schilferijs / Nuggetijs / Crushed ice

Schilferijs bestaat voor 70% uit ijs en voor 30 % uit water. Dit wordt met name gebruikt voor koelingsdoeleinden. De ijsschilvers worden vaak gebruikt in visvitrine’s doordat de schilfers makkelijk te vormen zijn kan de verse vis perfect worden ingepakt en blijft de lang koel.

Nuggetijs bestaat voor 80% uit ijs en voor 20 % uit water. Nuggetijs is nog meer samengeperst dan schilferijs en is ideaal voor verspresentatie van salade bars, verse dranken & gekoelde dranken en vis.

Schilferijs, Nuggetijs of crushed ice wordt vaak gebruikt voor het bereiden van cocktails en drankjes, aangezien het de drankjes snel koelt en slechts beperkt verdunt.

Voorraad bunker

De meeste ijsblokjesmachines zijn voorzien van een voorraad bunker nadat het ijs is geproduceerd wordt het opgeslagen in een voorraad bunker. Geheel afhankelijk van de ijsmachine zijn de voorraad bunkers in verschillende kg’s leverbaar van 26 t/m 136kg. Doordat u de ijsblokjes kunt bewaren kunt u voor een druk evenement grote hoeveelheden vooraf produceren zo komt u nooit zonder ijsblokjes te zitten. Als u zich tijdens het aanschaffen van een ijsblokjesmachine aan de bovengenoemde punten denkt weet u zeker dat u altijd de geschikte ijsblokjesmachine koopt.

IJsproductie per 24 uur

Al onze ijsblokjesmachines zijn voorzien van een productie indicatie per 24 uur, dit houdt in dat dit aantal kg ijsblokjes maximaal geproduceerd kan worden in 24 uur.

Hoshizaki

De Hoshizaki FM-machines ijsblokjesmachines maken schilfer- of nuggetijs voor een groot aantal doeleinden. Daardoor zijn ze zeer in trek bij horecabedrijven, cocktailbars en een aantal grote Europese supermarktketens, maar ook in de medische wereld en de gezondheidszorg.

Hoshizaki is een toonaangevende fabrikant van bedrijfsapparatuur voor keukens en de voedselverwerkende industrie. Hoshizaki, maker van de eerste volautomatische ijsmachine in Japan, biedt tegenwoordig een uitgebreide serie apparatuur voor keukens en voedselverwerkende bedrijven, waaronder ijsmachines en ijsdispensers, koelinstallaties, vriesinstallaties, sushivitrines en apparatuur voor waterelektrolyse voor diverse eindgebruikers in een groot aantal bedrijfstakken.

Brema

Sinds 1985 maakt het Italiaans ijsmakersbedrijf Brema, ijs met constante zorg en aandacht voor elk detail. IJs maken is daarom de passie van Brema. Brema ontwerpt en vervaardigd schilferijsmachines en ijsblokjesmachines volgens de hoogste normen. Er wordt tevens gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technologieën.

J-Ice

De J-Ice ijmachienes produceren compacte ijsblokjes met een afgerond oppervlak voor langdurige koeling van de drank. De "Bright Cube Clean Ice" is een ijsblokje dat gewaardeerd wordt om zijn veelzijdigheid. Te gebruiken in ijsemmers, whisky on the rocks, cocktails en een aperatief. Het heldere ijs is een essentieël voor presentie op een hoog niveau!

Scotsman

Scotsman ijsmachines zijn voorzien van een progressieve waterafvoerpomp (Progressive Water Discharge). Deze heeft als functie het afvoerwater direct naar de gewenste afvoer te pompen. Dit kan tot 1,5 meter hoger of 15 meter verder verwijderd zijn van de ijsmachine. Omgevings- en watertemperaturen kunnen veranderen, maar de kwaliteit van het ijs blijft behouden door een elektronische regeling. De ijsmachine vangt vijand nummer 1 op één plaats op en maakt het onschadelijk. Automatische melding voor het tijdig reinigen van het filter door middel van de clean alert. Daarnaast biedt Scotsman 24/7 bescherming tegen bacteriegroei en onaangename geurtjes. Het Doe-het-zelf schoonmaak bespaart tijd, geld en zorgt voor een langere levensduur.

Indien u meer informatie wenst over onze schilferijsmachines of ijsblokjesmachine, neem contact met ons op en informeer naar de diverse mogelijkheden of kom langs in onze showroom in het midden van het land en laat u voorlichten door onze verkoopadviseurs.

Melding

Om uw prijzen te zien en te bestellen dient u in te loggen.