Van disposable naar reusables

289265

Vanaf 2024 zijn wegwerpkoffiebekers verboden

Vanaf 2024 zal het koffie & thee drinken op kantoor veranderen. De wegwerpbekers zullen niet meer gebruikt mogen worden. Het zal dus een stuk normaler worden om koffie en thee te drinken uit een reusable mok.

Ook op to go locaties zal u geen koffie meer mogen serveren in wegwerpbekers. Daar zal u voortaan een herbuikbare beker, kop of mok moeten meegeven.

Hoewel wegwerpkoffiebekers op kantoor soms van papier lijken, bevatten veel van deze disposables een laagje plastic om warme dranken als thee en koffie te kunnen vasthouden. Deze verpakkingen zijn lastig recyclebaar, waardoor veel van het materiaal uiteindelijk niet gerecycled wordt maar verbrand. Deze wegwerpkoffiebekerszullen daarom ook vanaf 2024 verboden worden.

Disposable verbod


In Nederland worden dagelijks zo’n 19 miljoen wegwerpbekers en voedselverpakkingen gebruikt en weggegooid. Dat zijn afgerond 7 miljard stuks per jaar. Met het disposable verbod en de overschakeling naar reusable alternatieven moet het gebruik van wegwerpplastic in 2026 met 40% zijn teruggedrongen.

Wij hebben een ruime selectie duurzame kopjes en mokken die gemaakt zijn van porselein of stoneware. Deze bekers kunnen langdurig worden gebruikt en bieden een alternatief voor de wegwerpkoffiebekers. Wij adviseren u graag over de oplossingen voor het disposable verbod!


Uw eigen logo op een kopje of beker?

Bij het bedrukken van uw kopjes of bekers helpen wij u graag. Door uw reusables te voorzien van logo zorgt u voor een persoonlijke en uniforme uitstraling. Het logo wordt op een duurzame manier aangebracht waardoor u verzekerd bent van langdurig gebruik:

  • Uw logo, of ontwerp wordt gedrukt op een transfer, een plakplaatje dat vochtig wordt gemaakt en op het porselein wordt aangebracht.
  • Daarna wordt het product in de oven geplaatst. Door de hoge temperatuur verdampt de film en de keramische verf versmelt met het glazuur op het porselein. Het resultaat is een vaatwasmachinebestendig product.  

Van disposable naar reusables

Graag kijken wij samen met u naar het beste alternatief voor uw disposable bekers. Wilt u meer informatie of onze showroom bezoeken? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs via contact en bereikbaarheid. Wij helpen u graag verder!