Op bezoek bij het WZC Ter Meere

24-06-2021

We waren op bezoek bij het WZC Ter Meere in Berlare waar we de “Borrelkar” van Jos Ten Berg in werking zagen.

Dhr. Schollaert, directeur van het WZC, schetste hoe de aankoop tot stand is gekomen. “Vroeger boden we aan onze bewoners 3 à 4 keer per jaar een buffet aan in de leefruimte. Bij de onderhandeling van het contract met Sodexo, onze catering partner, bespraken we om dit 1x per maand te doen maar dan met bediening aan de deur van de zorgflats van onze bewoners. We wilden hierdoor aan onze bewoners meer beleving geven en ook een 1 op 1 bediening waardoor ze niet moeten aanschuiven aan het buffet”.

Dhr. Carl Descheemaeker, Client Responsability Manager bij Sodexo sprak daarop Jos Ten Berg, hun Preferred Supplier, aan. Na het schetsen van de behoeften werd er geopteerd voor de “Borrelkar” van Jos Ten Berg. Zij stelden gratis een testkar ter beschikking gedurende een periode van 2 weken. De reacties waren zo overweldigend positief, zowel van de bewoners als via de Facebook pagina, dat men de vraag stelde om deze testkar direct te kopen.

“Aangezien we 5 afdelingen hebben wordt de kar dus nu gedurende 1 week telkens op een andere afdeling ingezet” Willem De Winne, chef beheerder voor Sodexo, geeft de bewoners dan een mooie keuze aan brood, kaas, koeken en zo ook op deze dag keuze uit spiegeleieren en roereieren. En aangezien er op de dag van ons bezoek ook een jarige was, mocht een glaasje cava uiteraard niet ontbreken.

“Nu gebruiken we de ‘Borrelkar’ ook op andere momenten. Zo werd ze al eens gebruikt als bar, als ijsjeswagen of hot-dog stand. Verder zal deze ook ingezet worden bij lunchvergaderingen, restaurantdagen voor bewoners en familie en binnen ons dorpsrestaurant voor externe senioren,… Wat ons betreft is deze aankoop dus een schot in de roos” aldus Dhr. Schollaert.

Aangezien de bewoners en ook de medewerkers onze Rode Duivels steunen werd de kar vorige week tevens gebruikt bij de wedstrijd tegen Denemarken.

Wilt u meer informatie over de Borrelkar? Neem dan contact met ons op.

WZC-Ter-Meere