Mepal

Mepal

Mepal produceert al ruim 60 jaar duurzame kunststof consumentenproducten gerelateerd aan eten en drinken. Iedereen kent de schoolbekers en lunchboxen voor kinderen in vrolijke kleuren en met decoraties, de uitgebreide lijn kampeerserviezen, kinderserviezen, keukenartikelen en bewaardozen. De kans is erg groot dat u al een product van ons (heeft) gebruikt.

Voor veel mensen in Nederland staat de naam Mepal synoniem voor kunststof consumentenproducten. Een vergelijkbare positie heeft het van oorsprong Deense merk Rosti, eveneens opgericht in het midden van de vorige eeuw. In 1993 werden de twee merken Mepal en Rosti samengebracht in één onderneming.

Mepal heeft altijd een eigen ontwerpafdeling gehad, die in de loop der jaren veel expertise heeft opgebouwd. De mix van Scandinavisch en Nederlands design spreekt bij een breed publiek tot de verbeelding, maar het gaat er vooral om dat de consument een tevreden gebruiker is. Het mooiste bewijs dat Mepal daarin slaagt, is dat veel ontwerpen al decennialang deel uit maken van de collectie.

Natuurlijk moeten producten perfect (blijven) aansluiten bij een moderne lifestyle. Daarom volgt Mepal alle internationale trends op de voet. Dit zorgt voor een collectie met actuele kleuren en decors, waarbij de kwaliteit en de functie van een product nooit uit het oog worden verloren. Niet voor niets is het motto van Mepal: quality, design, function!

Een groot deel van de productie vindt plaats in Nederland en alle producten voldoen aan de hoogste eisen die worden gesteld aan materiaal, kwaliteit, veiligheid en uitvoering. Coördinatie van productie, ontwerp, fabricage en distributie gebeurt vanuit het Gelderse Lochem.