Panier

0 Article(s)
+31 (0)30 288 84 24

Panier

0 Article(s)
Une table partagée, une expérience à vivre

Panier

0 Article(s)
+31 (0)30 288 84 24

DE EENDRACHT - WEESP

01 maart 2019  

     

              

De historie

Het gebouw waar tegenwoordig de Eendracht in floreert deed vroeger dienst als een bankgebouw. Deze statigheid is nog steeds van de gevel af te lezen. De Amsterdamse bank en de ABN AMRO hebben voorheen dit mooie gebouw mogen bewonen. Maar dit is niet de enige functie die dit gebouw heeft gehad. Heel lang geleden was dit namelijk een kruidenierswinkel en zelfs van Houten cacao heeft zich hier gehuisvest tot 1971.

"Weesp stond al langer hoog op ons verlanglijstje. We zochten lang naar het perfecte pand daarvoor, maar we vonden niks wat ons het wauw-gevoel gaf", vertelt horecaondernemer Jos Kraan van De Eendracht. "Een paar jaar geleden hebben we nog even naar het leegstaande postkantoor aan de Oude Gracht gekeken. Een prachtpand, maar daar zaten teveel haken en ogen aan. Daarna kwam het bankkantoor op de markt. Het klopte meteen. Deze locatie geeft ons zoveel kansen."

 

      

binnenzijde

Kijkje in de keuken bij De Eendracht te Weesp.

 

Het grand café werkt volgens hetzelfde concept als het grote broertje in Abcoude. Jos ten Berg werd dan ook eerst uitgenodigd om de keuken in Abcoude te bekijken zodat direct duidelijk zou worden wat er verwacht werd. Op basis van het bezoek in Abcoude en Weesp werd er door de project consultant van Jos ten Berg verschillende tekeningen gemaakt. Behalve dat Damy Schuhmacher (restaurantmanager) precies wist wat hij wilde, werd de tot standkoming bespoedigt door de pro-actieve begeleiding van Jos ten Berg.

"We moesten van een zakelijke ruimte een heel sfeervol geheel maken. We hebben veel gesloopt en vervangen. Maar dat kon niet overal", vertelt Damy terwijl hij de loodzware deur van de oude kluis met veel kracht open duwt. "Deze kluis kan niet weg. We hebben besloten om er een inloopkoeling van te maken." Dit zijn één van de vele aspecten waar Jos ten Berg in heeft kunnen adviseren. 

     
 


Daarnaast werd er gekeken naar een meest logische routing in de keuken: waar komt het koude deel en waar het warme gedeelte, welke apparaat heeft hoeveel volt nodig, ieder detail werd door het team van Jos ten Berg goed afgewogen. Zelfs na de installatie kwam de consultant kijken of alles wel degelijk naar behoren was geplaatst en geïnstalleerd. Vragen over plaatsing en installatie klik dan hier

Naast de installatie van de keuken werd er druk gewerkt aan het verwijderen van het systeemplafond en dit vervangen met oude houten balken om de authenticiteit van buiten naar binnen te brengen. Damy had zo'n duidelijk beeld in zijn hoofd dat het bij elkaar zoeken van materialen met gemak werd zelf gedaan: het karakter van de buitenkant van het pand moest naar binnen gehaald worden en dat is gelukt! Wil je meer foto's zien van de verbouwing klik dan hier of ga een keertje langs. Of check deze link voor meer informatie.